Voorrijkosten hovenier

Voorrijkosten hovenier: hier moet je op letten.

Wanneer u besluit een hovenier in te huren voor uw tuinklus, komen er vaak nog voorrijkosten bovenop de overeengekomen prijs. Voorrijkosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht om naar uw locatie te komen. Deze kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de afstand en de hovenier die u inhuurt. In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over voorrijkosten!


Wat zijn voorrijkosten?

Voorrijkosten zijn niets meer dan reiskosten die hoveniers in rekening brengen om naar uw locatie te reizen. Net zoals werknemers bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding krijgen van hun werkgever, kunnen hoveniers voorrijkosten vragen om uitgaven te dekken zoals brandstof en voertuigonderhoud.

Hoe worden voorrijkosten berekend?

Voorrijkosten kunnen op verschillende manieren worden berekend:

  1. Prijs per kilometer

Bij deze methode zijn de kosten gebaseerd op de afstand tussen de hovenier en uw locatie. Stel, een hovenier rekent het standaard bedrag van € 0,23 excl. btw per kilometer en moet in totaal 30 kilometer reizen. De voorrijkosten zouden dan 30 km x € 0,23 excl. btw = € 6,90 excl. btw bedragen. Met een btw-percentage van 21% komen de totale voorrijkosten uit op € 8,35 incl. btw.

  1. Vast tarief

Een hovenier kan ook een vast tarief hanteren voor de voorrijkosten, ongeacht de afstand. Bijvoorbeeld, een vast tarief van € 25.

  1. Geen voorrijkosten

Het kan ook voorkomen dat u helemaal geen aparte voorrijkosten terugvindt op de factuur. Vaak zijn deze kosten dan al verwerkt in de overeengekomen prijs.

Tips om voorrijkosten te minimaliseren

De belangrijkste tip om voorrijkosten te minimaliseren is door te kiezen voor een lokale hovenier. Omdat een lokale vakman weinig kilometers maakt, is dat ook nog eens goed voor de planeet en ondersteunt u uw eigen lokale economie. Zorg er tot slot voor dat u alle kosten vooraf bespreekt, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Voorrijkosten bij Hoveniersbedrijf Overbeek

Bij Hoveniersbedrijf Overbeek zijn reiskosten inbegrepen in de projectprijs, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Voor onderhoudswerkzaamheden berekenen wij de reistijd door als arbeid. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Conclusie

Nu u dit blogartikel hebt gelezen, weet u precies wat u kunt verwachten van de voorrijkosten van een hovenier. Meestal berekenen bedrijven voorrijkosten op basis van een prijs per kilometer of hanteren ze een vast tarief. De voorrijkosten kunnen ook al verwerkt zijn in de totaalprijs, zoals dat bij ons het geval is. Door te kiezen voor een lokale hovenier, kunt u de voorrijkosten beperken.

Share