Overkapping, veranda of pergola

In Delft en omstreken.

Bij goed en slecht weer

Denk u aan een overkapping, veranda of pergola? In alle gevallen vergroot u uw woongenot met als belangrijkste voordeel: bescherming tegen de zon en regen. Op warme zomerdagen geniet u van de perfecte schaduwrijke plek in uw tuin en op regenachtige dagen blijft u droog. Hierdoor kunt u vrijwel het hele jaar door lekker buiten zitten en genieten uw tuin.

Een ander bijkomend voordeel is dat u extra opbergruimte creëert en doorgaans kunt u uw tuinmeubelen gewoon laten staan bij slecht weer. Hierdoor heeft u geen zorgen wanneer het plotseling slecht weer begint te worden op het moment dat u van huis bent. Wist u tot slot ook dat u in veruit de meeste gevallen geen vergunning nodig heeft voor de aanbouw van een overkapping, veranda of pergola? Wacht dus niet langer!

10+ jaar ervaring
Alles onder 1 dak
100% tevredenheidsgarantie
Overkapping Delft

Overkappingen

Als eerst heeft u de keuze uit een overkapping. Een overkapping is in principe niets meer dan een houten constructie met een dak dat uit te breiden is met wanden.

Een overkapping of veranda, weet u het verschil? Wanneer er wordt gesproken van een overkapping of een veranda, dan wordt bijna altijd hetzelfde bedoeld of ze worden onbedoeld door elkaar gehaald. Er bestaat echter één groot verschil tussen beiden:

  • Een overkapping kan los van het huis staan, bijvoorbeeld aan het einde van uw tuin.
  • Een veranda is altijd aan de woning aangebouwd.

Ons werkgebied

Naast Delft bouwen wij ook terrasoverkappingen in de nabije omgeving: Pijnacker, Rijswijk, Zoetermeer, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, De Lier, Naaldwijk, Maasland, Nootdorp, Leidschendam etc.

Veranda's

Wilt u een terrasoverkapping die aan uw huis wordt gebouwd? Dan spreken we van een veranda. Een veranda is een volwaardig onderdeel van uw woning. U loopt direct vanuit de achterdeur de veranda in, zonder dat u hiervoor eerst naar buiten hoeft te gaan. De veranda is een gezellig en knus plekje in uw tuin en nodigt ook uit om vaker buiten te zitten.

Indien gewenst kunt u de veranda ook volledig afsluitbaar laten maken. Hierdoor heeft u toch het gevoel van buiten zitten bij slecht weer en bij goed weer kunt u de deuren en/of schuifpuien van de veranda openen voor frisse lucht. Zoals hierboven benoemd is een veranda in tegenstelling tot een overkapping altijd aan het huis verbonden. Een ander klein verschil is dat een overkapping op de grond staat, terwijl een veranda vaak iets verhoogd wordt aangebracht.

Pergola Delft

Pergola's

Tot slot kunt u ook kiezen voor een pergola. Een pergola is een vrijstaande constructie van hout dat bestaat uit een aantal palen en balken. Op het dak kan een afneembare zeil (schaduwdoek) worden gemonteerd die zowel waterafstotend als zonwerend is. U heeft ook de mogelijkheid om de pergola te laten begroeien met klimplanten. Hierdoor brengt u direct meer groen en sfeer aan in uw tuin!

Er zijn twee belangrijke verschillen met een veranda: 1. Een pergola is geen afgesloten ruimte en 2. Een pergola zit niet aan het huis vast.

Een pergola is de meest voordelige optie wanneer u een terrasoverkapping overweegt vanwege de beperkte materialen die benodigd zijn. Daarnaast is het bouwen van een pergola ook relatief eenvoudig, waardoor u bespaart op de plaatsingskosten. Een pergola kan ook nog eens op iedere plek in de tuin geplaatst worden. Zo zit u altijd op het mooiste plekje.

 

Materialen

Voor uw veranda, overkapping of pergola gebruiken wij altijd kwaliteitshout met een 'FSC-keurmerk'. Dit is vrijwel altijd douglas of vurenhout, maar voor een pergola wordt soms ook wel hardhout gebruikt.

Zowel vuren als douglashout hebben hun eigen voor- en nadelen, maar beide zijn zeer geschikt voor in de tuin en het grootste verschil zit hem in de kleur en structuur van het hout. Vurenhout is iets lichter van kleur en douglashout is donkerder.  Beide houtsoorten zullen in een aantal jaar vergrijzen, waarna het kleurverschil geheel verdwenen is.  Om de kleur van met name douglashout te behouden is het raadzaam om het hout direct na plaatsing te beitsen met een kleurloze beits.

De levensduur van onbehandeld douglashout is langer dan de levensduur van vurenhout. Daarentegen wordt vurenhout vrijwel altijd behandeld (geïmpregneerd) geleverd, waardoor de levensduur aanzienlijk toeneemt. Misschien wel langer dan onbehandeld douglashout.

Al ons houtwerk leveren wij altijd als maatwerk, wat wil zeggen dat wij het bouwwerk speciaal voor u op maat maken. Zo kunnen wij een terrasoverkapping op de centimeter nauwkeurig leveren én plaatsen. Dat heeft als grootste voordeel dat u niet vastzit aan de standaard maten van een bouwpakket.

Kapschuur

Veelgestelde vragen

✔️ Waar zijn jullie actief?

Wij zijn actief in Delft & in de nabije omgeving (± 25 km).

✔️ Werken jullie duurzaam?

Wij maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast gebruiken we organische meststoffen en tuinafval voeren we gescheiden af.

✔️ Voor welke diensten kan ik bij jullie terecht?

Tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie, tuinonderhoud, tuin- en sierbestrating, boomverzorging, plaatsen van schuttingen en meer.

✔️ Komen jullie vrijblijvend bij mij langs?

Jazeker, zodat we de staat van uw tuin kunnen beoordelen en samen met u al uw wensen kunnen bespreken.

✔️ Werken jullie alleen voor particulieren?

Onze grootste groep klanten bestaat uit particulieren, maar wij werken wij ook voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?